Jadual Siaran Langsung Pakistan vs Malaysia Hoki Kelayakan Olimpik 2024

Saksikan perlawanan Pakistan vs Malaysia dalam Hoki Kelayakan Olimpik 2024 (FIH Hockey Olympic Qualifiers) pada 19 Januari 2024, pukul 12.45 pagi siaran langsung dari Muscat Oman.

Hampir tertutup tetapi masih ada harapan. Itulah gambaran untuk skuad hoki kebangsaan dalam kempen kelayakan olimpik kali ini.

Manakan tidak, mereka kini menjadi satu-satunya pasukan yang masih belum mengutip mata apabial tewas kedua-dua perlawanan sebelum ini.

{tocify} $title={Table of Contents}

Pada aksi pembukaan, Malaysia tewas kepada China pada minit-minit akhir dengan keputusan penuh 2-3. Diikuti Great Britain dengan kekalahn besar 1-4.

Peluang terakhir ini meskipun nampak tipis, tetapi masih ada harapan. Malaysia perlukan kemenangan besar dan mengharapkan China juga tewas dengan jaringan besar ketika bertemu Great Britain nanti.

Hanya keajaiban yang mampu membantu skuad hoki negara untuk melayakkan diri ke pusingan separuh akhir sekali gus berpeluang cerah untuk mara ke Olimpik Paris 2024.

Hanya dua pasukan sahaja yang akan mara ke separuh akhir. Untuk kumpulan A ini, Great Britain telahpun mengesahkan slot tersebut dan hanya tinggal satu sahaja antara Pakistan, China dan Malaysia.

Adakah Malaysia mampu melakar kejutan pada perlawanan tengah malam nanti? Kali terakhir pertemuan antara Malaysia dan Pakistan juga telah menyaksikan Pakistan menang iaitu dalam saingan Sukan Asia Hangzhou.

Tapi pada tahun yang sama, Malaysia juga pernah menumpaskan Pakistan iaitu dalam kempen Asian Champions Trophy di Chennai.

Siaran Langsung Pakistan vs Malaysia

Seperti pada perlawanan sudah juga, tiada tayangan siaran langsung di kaca tv bagi saingan Hoki Kelayakan Olimpik 2024 sama ada di Astro mahupun RTM.

Tetapi perlawanan-perlawanan ini ada disiarkan secara live streaming iaitu menerusi watch.hockey sama ada di laman web atau aplikasi. Hanya perlu melanggan sahaja.

Jadual & Keputusan

Berikut merupakan jadual dan keputusan perlawanan Malaysia vs Pakistan dalam saingan Hoki Kelayakan Olimpik 2024 pada Jumaat, 19 Januari 2024.

FT : Pakistan (3) – (3) Malaysia

  • Fitri Saari 20′ (FG)
  • Khan Sufyan 23′ (PC)
  • Azrai Abu Kamal 30′ (PC)
  • Butt Ammad 33′ (FG)
  • Firhan Ashari 40′ (FG)
  • Rana Waheed Ashraf 52′ (FG)

Masa : 12.45 Pagi
Venue : Muscat Oman
TV : Tiada
Live Streaming : Watch.Hockey

*Secara rasmi Malaysia terlepas slot ke Olimpik 2024

Leave a Comment