Final Carabao Cup 2024 : Siaran Langsung Chelsea vs Liverpool (Live Streaming) EFL Cup

Piala EPL atau dikenali dengan Carabao Cup yang kini memasuki pusingan akhir iaitu final dimana mempertemukan dua kelab inggeris iaitu Chelsea vs Liverpool.

Kita dapat lihat, Chelsea kini masih bukan berada dalam keadaan yang baik terutamanya dalam saingan liga. Tetapi dengan kemenangan ini, mungkin akan berikan kesan positif kepada pasukan ini terutamanya bagi pengurus, Mauricio Pochettino.

Chelsea telah memenangi EFL Cup sebanyak lima kali dan kali terakhir adalah patahun 2015. Sejak daripada itu juga, mereka telah memasuki final sebanyak dua kali sebelum tewas kepada Manchester City dan dua tahun lepas pada Liverpool.

Tiada pasukan yang pernah memenangi piala ini lebih daripada Liverpool yang kini sedang mencari kejuaraan kali ke-10 dalam sejarah penebuhan pasukan tersebut.

Tarikh Dan Waktu Perlawanan

Perlawanan final Carabao Cup 2024 antara Chelsea vs Livepool akan berlangsung pada hari Ahad, 25 Februari 2024 dengan waktu sepak mula pada pukul 11.00 malam waktu Malaysia bertempat di Stadium Wembley di London.

Cara Tonton Siaran Langsung Final Chelsea vs Liverpool

Untuk siaran langsung di Malaysia bagi perlawanan akhir Carabao Cup 2024 tiada ditayangkan menerusi saluran Astro. Jadi anda perlu dapatkan siaran alternatif lain untuk menyaksikan secara live.

Jadi untuk anda yang ingin menonton perlawanan ini, anda boleh tonton secara live streaming iaitu menerusi aplikasi Mola TV secara percuma. Hanya perlu download aplikasi dan register.

Mola TV app and it’s free pic.twitter.com/GQikn7FCtV

— Effi Saharudin (@1Obefiend) February 23, 2024

Keputusan Terkini

Berikut merupakan keputusan terkini bagi perlawanan Carabao Cup Final 2024 antara Chelsea vs Liverpool yang berlangsung pada Ahad, 25 Februari 2024.

FT : Chelsea (0) – (1) Liverpool

  • Van Dijik 118′

Masa : 11.00 pm waktu Malaysia
Venue : Stadium Wembley
Tayangan TV : Tiada
Live Streaming : Mola TV

Leave a Comment